De meest gestelde vraag op dit moment…

De meest gestelde vraag van dit moment: gaat mijn reis door? Dat is, gezien de omstandigheden waar we met de hele wereld in zijn beland door COVID-19, een terechte vraag! Met een team van zes personen zijn we een paar weken geleden het proces van besluitvorming gestart. Dat team bestaat uit onze kapiteins en de organisatie achter Masterskip en de Wylde Swan op de wal. De vraag waar wij ons op richten is:

Wat hebben we nodig om de Masterskip reizen zo goed mogelijk uit te voeren tijdens deze periode van COVID-19?

Want we willen er alles aan doen om het door te laten gaan! Wat hebben we daarvoor nodig? Wat zijn de risico’s, zijn die aanvaardbaar? Op dit moment staan we op het standpunt dat wij er nog steeds voor gaan! We hebben een plan A, dat we zo goed en zo kwaad als mogelijk proberen uit te werken. En plan A is natuurlijk dat we de reizen gaan varen zoals we die hebben gepland. We werken ook aan een plan B. En we ontwikkelen een noodplan, om voorbereid te zijn op een aantal worst case scenario’s.

We weten steeds beter wat we wel en niet weten. En we zullen tot het vertrek van de reis geen garanties kunnen geven dat het daadwerkelijk doorgaat. Ook als we aan boord gestapt zijn kan er nog van alles veranderen. Ik hoop dat we het met z’n állen kunnen gaan doen en dat we na afloop trots terug kunnen kijken op een mooie tijd. Onze missie is dat we jongeren levenslessen geven op zee. Dat houden we in dit proces van besluitvorming steeds in ons achterhoofd! En ik weet zeker dat we zelf ook een heleboel gaan leren ;-).

Om de reis zo goed mogelijk door te laten gaan hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid: Masterskip, ouders & trainees en de scholen. De komende tijd zullen we verder ingaan op wat dit precies gaat betekenen. Ook hebben we flexibiliteit, creativiteit, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen nodig. Zowel vanuit ons als organisatie als jullie als trainees en ouders! Laat het mij vooral weten als je ergens meer info over wilt, want het begint allemaal met goede communicatie.

Nynke