ALFA OF BÈTA? ALL ABOARD!

We kregen een verzoek van een middelbare scholier voor meer informatie over de toegangseisen voor onze onderwijsreizen. Hij heeft namelijk gelezen dat de Masterskip-trips in de basis een bèta-grondslag hebben. Er gaan tenslotte vier docenten mee die uitsluitend in bèta-vakken lesgeven – natuurkunde, wiskunde, scheikunde en biologie. Zelf heeft hij een alfa-vakkenpakket, namelijk een Economie & Maatschappij- ofwel E&M-profiel.

Daarnaast is er nog een tweede onderdeel aan zijn verzoek. Want hij is erg gemotiveerd om het avontuur aan te gaan, maar is ook bezorgd dat hij daardoor achter zal raken op zijn klasgenoten – toch zeker als hij het ‘verkeerde’ profiel heeft. Kan hij toch mee aan boord?

Masterskip – het juiste profiel

Gelukkig is er bij Masterkip een duidelijke oplossing, dus we kunnen deze jongen – en alle andere scholieren met een vergelijkbare vraag – direct geruststellen. Ten eerste zijn de achtergronden van de scholieren bij ons aan boord heel divers, en zijn er ook al vaak leerlingen met bijvoorbeeld een E&M-profiel. Daarnaast maakt iedereen een persoonlijk leerplan, waarmee we samen goed in kunnen spelen op de leerdoelen – ook vanuit verschillende profielen. In dat leerplan kun je aangeven wat je per vak moet doen in de periode dat je bij ons aan boord bent. Heb jij bijvoorbeeld een E&M-profiel, dan nemen we in dat plan op dat er meer aandacht is voor economie dan voor de bèta-vakken.

Daarnaast valt er standaard een schoolvakantie in de periode dat we met Masterskip op het water zijn. Dat wil zeggen dat je klasgenoten ergens tijdens onze reis een week vrij zullen zijn, terwijl wij aan boord gewoon doorgaan met ons programma. Je zal daarom eerder op hen vooruitlopen dan dat je op het lesprogramma achter raakt!

Dus: maak je een goed leerplan, dan kun je eenvoudig met alle reizen mee. En ga je met ons mee aan boord, dan mag je ervan uitgaan dat je bij terugkomst op alle fronten voorloopt op je klasgenoten. Je hebt namelijk een fantastische ervaring op kunnen doen, en we zorgen ook nog dat je vanuit je persoonlijke leerplan goed op schema bent met je schoolwerk.

Wat tot slot goed is om te weten, is dat we naast het basisprogramma van Masterskip – wat inderdaad bèta-georiënteerd is – ook een trip hebben die juist een economisch accent heeft. Dat is namelijk reis 3 van ons aanbod – de Caribische ontdekkingsreis. Bij die tocht is ook een docent economie aan boord om alle bijzondere economische facetten van deze regio tot leven te brengen. Opties genoeg dus!

Kijk op www.masterskip.com voor al onze reizen en mogelijkheden!